Sernik Dyniowy
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 3460 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jajka, mielone ziele angielskie, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to California Pizza Kitchen Sernik dyniowy - jest to idealny sernik na jesienne wakacje, ich sernik nie jest już tajemnicą, Ciasteczka z dyni i przyprawy z dyni serniki Brownies, oraz Sernik dyniowy francuskie tosty Roll up z sosem dyniowym # SundaySupper.
Instrukcje
1 Puls pekan, mąka, cukier i okruchy w robocie kuchennym.
Dodać masło i żółtko. Pulsuj, aż mieszanina będzie jednorodna. Naciśnij na dole 9 " springform patelni i piec przez 10 minut w 191°.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 2
Odcedzić lub odcedzić płyn z przecieru z dyni. Weź purée z dyni i umieść na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryj kilkoma warstwami papierowych ręczników i użyj rąk, aby delikatnie wycisnąć jak najwięcej płynu z przecieru. Nie, że prawdopodobnie będzie przejść przez wiele ręczników papierowych (można użyć ściereczki zbyt). Dwie 15-uncjowe puszki puréed dyni powinny dać trochę więcej niż 2 szklanki purée, z nadmiarem wilgoci usunięte. Chcesz dokładnie 2 szklanki przecieru.3
W średniej misce wymieszać mąkę, cynamon, zmielony imbir, startą gałkę muszkatołową i ziele angielskie. Z drewnianą łyżką (nie ma potrzeby miksera na tym etapie), wymieszać w soli, purée z dyni, wanilii i bourbon. Ubić jajka.4 w dużej misce, (pomaga użyć miksera na tym etapie) połączyć Serek i brązowy cukier, aż w pełni kremowe i gładkie (bez grudek). Stopniowo dodawać mieszaninę dyni, aż do pełnego włączenia. Doprowadzić czajnik wody do wrzenia.5
Umieść zapiekaną skorupę springform pan w środku dwóch warstw dużych arkuszy folii aluminiowej (aby zapobiec wyciekowi wilgoci z kąpieli wodnej do patelni). Złóż folię aluminiową po bokach patelni i wykończenia.
Umieść aluminiową owiniętą patelnię w dużej patelni do pieczenia (wystarczająco dużej, aby było miejsce ze wszystkich stron).
Wlać mieszaninę dyni ser śmietankowy do springform patelni. 6
Umieść patelnię zawierającą formę sprężynową w piekarniku o temperaturze 163° na środkowym stojaku.
Wlać wrzącą wodę do patelni, aby znalazła się w połowie strony patelni springform. Gotować przez 1,5 godziny. Wyłącz ogrzewanie piekarnika i otwórz drzwi piekarnika.
Niech sernik siedzieć w piekarniku, chłodzenia przez kolejną godzinę. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do temperatury pokojowej. Po wystygnięciu schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej przez noc. 7 gdy ciasto będzie gotowe do podania, delikatnie wyjmij ciasto z patelni springform. Aby to zrobić dobrze, polecam wskazówkę Dorie Greenspan w jej książce pieczenie: od mojego domu do Twojego. Aby upewnić się, że ciasto nie przykleja się do strony formy sprężynowej podczas otwierania, najpierw uruchom tępy nóż wokół ciasta, a następnie ogrzej boki patelni suszarką do włosów. Następnie ostrożnie odblokuj formę sprężyny i podnieś boki.
Sernik podawać z sosem karmelowym, kandyzowanymi orzechami pekan i bitą śmietaną.