Sernik czekoladowy II
Sernik czekoladowy II wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, ekstrakt z wanilii, serek śmietankowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Sernik Mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, California Pizza Kitchen Sernik dyniowy - jest to idealny sernik na jesienne wakacje, ich sernik nie jest już tajemnicą, oraz Sernik czekoladowo-truflowy (Death by Chocolate!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
W małej misce wymieszać 1 1/2 szklanki okruchów wafli czekoladowych, 2 łyżki cukru i roztopione masło. Naciśnij na dole i 1 1/2 cala po bokach przygotowanej 9-calowej patelni sprężynowej.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F (165 stopni C).
Aby wykonać nadzienie: w małym rondlu podgrzać 1/4 szklanki śmietany do ubijania i 1/4 szklanki chipsów czekoladowych, stale mieszając, aż chipsy się stopią.
W dużej misce do mieszania ubić serek śmietankowy i 1 szklankę cukru na gładką masę.
Dodać kakao i dobrze ubić.
Dodać jajka i ubić na niskim poziomie, aż tylko mieszane. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii i zastrzeżoną mieszaninę czekolady do wymieszania.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 45 do 50 minut lub aż środek jest prawie ustawiony.
Aby polewa: w małym rondlu, podgrzać 1/4 szklanki śmietany do ubijania i 1 łyżeczkę wanilii, aż tuż przed zagotowaniem. Stale mieszaj i uważaj, aby się nie zagotować. Mieć 1 1/2 szklanki czekolady chipsy gotowe w małej misce.
Wlać gorącą śmietanę i wymieszać łyżką, aż będzie gładka.
Rozprowadzić na pieczonym serniku i wstawić na noc do lodówki.