Sernik Czekoladowy
Sernik czekoladowy to deser, który serwuje 12. Za 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 38g tłuszczu i w sumie 509 kalorii. 92 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kakao, okruchy krakersów graham, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 13 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sernik mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Marmurkowy Z Białej Czekolady, oraz Czekolada, Sernik Z Kawałkami Czekolady.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby zrobić bazę, przetwórz krakersy graham na szorstkie okruchy, a następnie dodaj masło i kakao. Przetwarzaj ponownie, aż zrobi wilgotne, zbrylające się okruchy, a następnie wrzuć je na patelnię. Wciśnij okruchy na dno patelni, aby uzyskać równą podstawę i włóż do zamrażarki podczas robienia nadzienia.
Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej lub podwójnym bojlerze i odstaw do ostygnięcia.
Ubij serek śmietankowy, aby go zmiękczyć, a następnie dodaj cukier i moc kremu, ponownie ubijając, aby połączyć. Ubij całe jajka, a następnie żółtka i śmietanę. Na koniec dodaj kakao rozpuszczone w gorącej wodzie i rozpuszczoną czekoladę i wymieszaj na gładkie ciasto.
Wyjmij tortownicę z zamrażarki i wyłóż zewnętrzną część puszki dobrą warstwą folii spożywczej, a następnie kolejną warstwą mocnej folii. To ochroni go przed kąpielą wodną.
Formę tortową posadź na brytfannie i wlej nadzienie sernikowe. Napełnij brytfannę przegotowaną wodą, aby uzyskać około połowy Formy do ciasta i piecz w piekarniku przez 45 minut do 1 godziny. Wierzch sernika powinien być ustawiony, ale pod spodem nadal powinien się chybotać.
Zdejmij folię i folię spożywczą i umieść sernik w puszce na stojaku, aby ostygł. Włóż do lodówki, gdy nie będzie już gorąca i pozostaw do zastygnięcia, przykryty plastikiem na noc.
Niech straci chłód, zanim odpisze sernik do podania.
Aby zrobić sos czekoladowy: bardzo delikatnie rozpuść posiekaną czekoladę, śmietanę i syrop. Gdy czekolada prawie się rozpuści, zdejmij ogień i ubij na gładki SOS.
Pozwól mu trochę ostygnąć i polej sernikiem czekoladowym na talerzu do serwowania.
Polecane wino: Port Ruby
Ruby Port to moje najlepsze typy na sernik czekoladowy. Ruby port ma wystarczająco dużo słodyczy i odwagi, aby utrzymać czekoladowy sernik. Możesz spróbować NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled]()
NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Postaw stopy po pracy lub po obiedzie, popijaj nasz Ruby Port i zrelaksuj się. To wino ma bogate nuty jagodowe i długie, gładkie wykończenie. Nasz gładki i obfity Ruby Port zaczyna się od mieszanki Win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronowej (alkohole destylowane) i słodzimy, aby doprowadzić wszystkie smaki do idealnej równowagi. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.