Sernik Czekoladowo-Karmelowy

Sernik Czekoladowo-Karmelowy
Sernik czekoladowo-karmelowy wymaga z grubsza 8 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 907 kalorii, 11g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, masło, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sernik Mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Karmelowy, oraz Sernik Czekoladowo-Karmelowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko pokryć 10-calową patelnię sprężynową nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć okruchy krakersy graham z kakao w proszku i 1 szklanka cukru. Wymieszać z roztopionym masłem. Wciśnij do dołu i 1 do 2 cali w górę boków przygotowanej patelni sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
2 szklanki cukru i wody zagotować w dużym garnku o grubym dnie. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i nadal gotować bez mieszania, aż mieszanina zmieni głęboki, złoty kolor, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć z ognia i ostrożnie wlać ciężką śmietanę (mieszanina energicznie bąbelkuje). Powrót karmel do pieca na małym ogniu, i mieszać aż do całkowitego skroplenia. Wymieszać czekoladę do rozpuszczenia, następnie wymieszać z kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Ubić serek do puszystego w mikserze elektrycznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
7
Dodać mieszaninę karmelu, i dobrze wymieszać, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodać jajka, po jednym na raz, skrobanie miski po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać wanilię z ostatnim jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
10
Wymieszać, aż dobrze się wkomponuje, a następnie wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść patelnię w łaźni z gorącą wodą, w której woda spływa w połowie boków patelni springform.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
12
Piec w środku nagrzanego piekarnika, aż środek ustawi się, około 1 godziny 15 minut. Sernik robi się, gdy środkowe 3 lub 4 cale są jeszcze trochę chwiejne. Schłodzić całkowicie przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn