Sernik cytrynowy z truskawkami i polewą portową

Sernik cytrynowy z truskawkami i polewą portową
Sernik cytrynowy z truskawkami i polewą portową to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, brązowy cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to Tarta sernikowa z żurawiną w portowej glazurze, Sernik Mascarpone z polewą rabarbarową i truskawkami w czekoladzie, oraz Pieczona pierś indyka cytrynowo-imbirowa z glazurą gruszkową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. zmiksuj okruchy krakersów Grahama i cukier w procesorze. Po uruchomieniu maszyny dodaj roztopione masło i sok z cytryny; mieszaj, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 2 cale w górę boków 10-calowej formy sprężynowej z 2 3/4-calowymi bokami. Zamrozić skórkę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Piec ciasto aż do zestawu, o 10 protokół. Całkowicie fajne. Utrzymuj temperaturę pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać pierwsze 3 składniki w dużej misce, aż puszyste i gładkie, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać w dół boki miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj śmietanę, śmietana ubijania, sok z cytryny, i wanilia i ubić tylko do mieszania, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać w dół boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając tylko po to, aby wymieszać po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Wlać nadzienie do skorupy (wypełnienie tylko wypełni skorupę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Umieść patelnię springform na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Upiec sernik, aż top pojawi się zestaw, dmuchany, i złoty na brzegach, ale nadal porusza się lekko po wstrząśnięciu, o 55 protokół. Fajne ciasto 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W średniej misce wymieszać śmietanę, cukier i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Łyżka polewa na gorącym cieście, rozprzestrzeniając się do krawędzi patelni i całkowicie pokrywając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść ciasto do stojaka; cool 10 minut. Uruchom ostry nóż wokół górnej krawędzi 1/2 cala ciasta, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Gorący sernik umieścić bezpośrednio w lodówce; schłodzić przez noc.
1
Wymieszać Port, cukier i ocet w dużym dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, mieszając od czasu do czasu, około 25 minut. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać ze skórką cytrynową. (Ciasto i syrop można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć ciasto i przechowywać w lodówce. Przykryć syrop i odstawić do temperatury pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SyropSyrop
3
Zaczynając od końca łodygi każdej połowy jagody, wykonaj 3 podłużne rozcięcia przez końcówkę. Fan jagody i umieścić wokół krawędzi ciasta. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
4
Zwolnij boki patelni. Pokroić ciasto i skropić syropem Porto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać syrop obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn