Sernik Cytrynowo-Jagodowy Parfaits

Sernik Cytrynowo-Jagodowy Parfaits
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 479 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli 1,18 zł za porcję spada twój budżet, Sernik cytrynowo-jagodowy Parfaits może być niesamowity Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z cytryny, serek, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sernik Jagodowy Parfaits, Sernik Parfaits z nadzieniem z ciasta jagodowego, oraz No Bake Skinny Blueberry Cheesecake Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób kruche ciasto: w średniej misce wymieszaj mąkę z mąką kukurydzianą i solą. W mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę, masło wymieszać z cukrem cukierniczym na średniej prędkości do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Ubić skórką pomarańczową i ekstraktem z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać mieszaninę mąki i ubić z małą prędkością, aż ciasto po prostu się razem. Wkleić ciasto kruche na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Rozpakuj schłodzone ciasto kruche i rozwałkuj je między 2 arkuszami pergaminu na 8-calową rundę (grubość 1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Pokrój ciasto na paski o szerokości 1/2 cala i przenieś paski do blach do pieczenia; pozostaw 1 cal między każdym paskiem. Przechowywać w lodówce paski ciasta przez 30 minut, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec kruche przez około 20 minut, aż złoty; obracać patelnie w połowie do nawet pieczenia. Podczas gdy ciepłe paski kruche są nadal na blasze do pieczenia, pokroić je w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Ostudzić, około 30 minut.
8
Zrób kompot z borówek: w małym rondlu połącz 1 szklankę borówek z cukrem i wodą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż Borówki rozbić, o 5 protokół. Sos jagodowy zeskrobać do blendera, dodać sok z cytryny i puree na gładką masę. Zeskrobać sos jagodowy do miski i złożyć w pozostałej 1 szklance całych jagód. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W międzyczasie zrobić krem sernikowy: w średnim rondlu zagotować 3/4 szklanki mleka z 3 łyżkami cukru; zdjąć z ognia. W średniej misce ubić żółtka z mąką kukurydzianą i pozostałym 1/4 szklanki mleka i 2 łyżkami cukru. Stopniowo ubijać gorące mleko w żółtka, następnie wlać mieszaninę do rondla i stale ubijać na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, około 2 minut. Na małym ogniu ubić serek śmietankowy, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i ekstrakt z wanilii, aż będzie gładki, około 1 minuty. Krem sernikowy zeskrobać do miski. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
CukierCukier
MlekoMleko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić śmietanę do średnich szczytów. Ubić bitą śmietanę do schłodzonego kremu sernikowego, aż nie pozostaną smugi. Łyżka kruche kostki i budyń do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BudyńBudyń
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Skropić kompot jagodowy, udekorować paskami skórki cytrynowej i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
KompotKompot

Składniki

3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubki Borówkikubki Borówki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.serek śmietankowy, w temperaturze pokojowejserek śmietankowy, w temperaturze pokojowej4żółtka jajżółtka jaj4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno starta skórka z cytryny, plus dodatkowe paski do dekoracjidrobno starta skórka z cytryny, plus dodatkowe paski do dekoracji2Batoniki toffi Heathdrobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2masło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn