Sernik Cytrynowo-Jagodowy Parfaits

Sernik Cytrynowo-Jagodowy Parfaits
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 479 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli 1,18 zł za porcję spada twój budżet, Sernik cytrynowo-jagodowy Parfaits może być niesamowity Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z cytryny, serek, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sernik Jagodowy Parfaits, Sernik Parfaits z nadzieniem z ciasta jagodowego, oraz No Bake Skinny Blueberry Cheesecake Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób kruche ciasto: w średniej misce wymieszaj mąkę z mąką kukurydzianą i solą. W mikserze stojącym wyposażonym w łopatkę, masło wymieszać z cukrem cukierniczym na średniej prędkości do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Ubić skórką pomarańczową i ekstraktem z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać mieszaninę mąki i ubić z małą prędkością, aż ciasto po prostu się razem. Wkleić ciasto kruche na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Rozpakuj schłodzone ciasto kruche i rozwałkuj je między 2 arkuszami pergaminu na 8-calową rundę (grubość 1/2 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Pokrój ciasto na paski o szerokości 1/2 cala i przenieś paski do blach do pieczenia; pozostaw 1 cal między każdym paskiem. Przechowywać w lodówce paski ciasta przez 30 minut, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec kruche przez około 20 minut, aż złoty; obracać patelnie w połowie do nawet pieczenia. Podczas gdy ciepłe paski kruche są nadal na blasze do pieczenia, pokroić je w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Ostudzić, około 30 minut.
8
Zrób kompot z borówek: w małym rondlu połącz 1 szklankę borówek z cukrem i wodą. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż Borówki rozbić, o 5 protokół. Sos jagodowy zeskrobać do blendera, dodać sok z cytryny i puree na gładką masę. Zeskrobać sos jagodowy do miski i złożyć w pozostałej 1 szklance całych jagód. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
W międzyczasie zrobić krem sernikowy: w średnim rondlu zagotować 3/4 szklanki mleka z 3 łyżkami cukru; zdjąć z ognia. W średniej misce ubić żółtka z mąką kukurydzianą i pozostałym 1/4 szklanki mleka i 2 łyżkami cukru. Stopniowo ubijać gorące mleko w żółtka, następnie wlać mieszaninę do rondla i stale ubijać na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, około 2 minut. Na małym ogniu ubić serek śmietankowy, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i ekstrakt z wanilii, aż będzie gładki, około 1 minuty. Krem sernikowy zeskrobać do miski. Naciśnij kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię kremu i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
CukierCukier
MlekoMleko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
W średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić śmietanę do średnich szczytów. Ubić bitą śmietanę do schłodzonego kremu sernikowego, aż nie pozostaną smugi. Łyżka kruche kostki i budyń do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BudyńBudyń
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Skropić kompot jagodowy, udekorować paskami skórki cytrynowej i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
KompotKompot
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn