Sernik Cytrusowy
Sernik cytrusowy to lacto ovo vegetarian deser. Za 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 796 kalorii, 11g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. 20 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis od Wszystkichprzepisy kulinarne wymagają skórki z cytryny, mąki, cukru i śmietany. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Sernik Cytrusowy, Sernik Cytrusowy, oraz Sernik Cytrusowy Bez Pieczenia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Posmaruj masłem 9-calową tortownicę. W małej misce wymieszaj żółtko, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki wanilii. W misce robota kuchennego wymieszaj mąkę i 1/3 szklanki cukru.
Dodaj masło i przetwarzaj, aż utworzą się grube okruchy. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszankę żółtka i mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki. Naciśnij ciasto na dno i 1 1/2 cala w górę boków przygotowanej patelni. Zamroź skorupę 10 minut.
Lekko posmaruj skórkę białkiem jajka.
Piec, aż skórka będzie blado złota, około 15 minut. Ostudzić na stojaku podczas przygotowywania nadzienia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 1 2/3 szklanki cukru na gładką masę. Ubij skrobię kukurydzianą, 1 łyżkę soku z cytryny, skórkę pomarańczową, skórkę z limonki, 1 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i 1/2 łyżeczki wanilii. Ubijaj jajka pojedynczo, a następnie dodaj śmietanę.
Wlać nadzienie do skórki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 60 minut lub do momentu, gdy wydmuchane i popękane wokół krawędzi i środka przesuwają się tylko nieznacznie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta. Pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie wstaw do lodówki na noc.
W rondelku na średnim ogniu zagotuj marmoladę i 2 łyżeczki soku z cytryny do lekkiego zmniejszenia, około 2 minut.
Rozłóż ciepłą glazurę na wierzchu ciasta. Chill ciasto 10 minut.
Zdejmij boki patelni i przenieś ciasto na talerz do serwowania.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik można łączyć z późnymi zbiorami Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Winnice późne zbiory Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Winnice Późne Zbiory Riesling
Jasnożółty nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie, wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie zapewnia idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.