Sernik Cytrusowy

Sernik Cytrusowy
Sernik cytrusowy to lacto ovo vegetarian deser. Za 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 796 kalorii, 11g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. 20 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis od Wszystkichprzepisy kulinarne wymagają skórki z cytryny, mąki, cukru i śmietany. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Sernik Cytrusowy, Sernik Cytrusowy, oraz Sernik Cytrusowy Bez Pieczenia są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Posmaruj masłem 9-calową tortownicę. W małej misce wymieszaj żółtko, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki wanilii. W misce robota kuchennego wymieszaj mąkę i 1/3 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia SpringformPatelnia Springform
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj masło i przetwarzaj, aż utworzą się grube okruchy. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszankę żółtka i mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki. Naciśnij ciasto na dno i 1 1/2 cala w górę boków przygotowanej patelni. Zamroź skorupę 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Lekko posmaruj skórkę białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
4
Piec, aż skórka będzie blado złota, około 15 minut. Ostudzić na stojaku podczas przygotowywania nadzienia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 1 2/3 szklanki cukru na gładką masę. Ubij skrobię kukurydzianą, 1 łyżkę soku z cytryny, skórkę pomarańczową, skórkę z limonki, 1 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i 1/2 łyżeczki wanilii. Ubijaj jajka pojedynczo, a następnie dodaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wlać nadzienie do skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 do 60 minut lub do momentu, gdy wydmuchane i popękane wokół krawędzi i środka przesuwają się tylko nieznacznie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta. Pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie wstaw do lodówki na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
W rondelku na średnim ogniu zagotuj marmoladę i 2 łyżeczki soku z cytryny do lekkiego zmniejszenia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MarmoladaMarmolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Rozłóż ciepłą glazurę na wierzchu ciasta. Chill ciasto 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
10
Zdejmij boki patelni i przenieś ciasto na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes

Sernik można łączyć z późnymi zbiorami Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Winnice późne zbiory Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Winnice Późne Zbiory Riesling
Winnice Późne Zbiory Riesling
Jasnożółty nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie, wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie zapewnia idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn