Serek śmietankowy i Lazania Szwajcarska
Serek śmietankowy i Szwajcarski Lasagnan to śródziemnomorski przepis, który służy 12. To danie główne ma 584 kalorie, 35g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ser szwajcarski, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lazania Z Serem Szwajcarskim, Lasagna Z Serem Śmietankowym, oraz Kremowy Chicken & Cream Cheese Lasagna.
Instrukcje
W holenderskim piecu na średnim ogniu, gotować wołowinę, kiełbasę i cebulę, aż mięso nie będzie już różowy.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Drenaż. Wymieszać w sosie pomidorowym, pomidory, pasta pomidorowa, oregano, bazylia, włoskie przyprawy, cukier, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Rozprowadzić 1 szklankę sosu w natłuszczonej 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia. Na wierzchu trzy makarony. Upuść jedną trzecią twarogu przez łyżeczki do herbaty na wierzch.
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli i 2/3 szklanki każdy z parmezanem i serem szwajcarskim; łyżka jedną trzecią pozostałego sosu na wierzchu. Powtórz z warstwami makaronu, serów i sosu dwa razy (danie będzie pełne).
Umieść naczynie na blasze do pieczenia.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 45 minut.
Posypać pozostałym serem mozzarella.
Piec, odsłonięte, 10-15 minut dłużej lub aż bąbelki i ser topi.
Odstawić na 15 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.