Serce Kurczaka Yakitori
Przepis Chicken Heart Yakitori może zaspokoić Japońskie pragnienie w okolicy 30 minut. Na $2.94 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Mieszanka mirinu, tusz z kurczaka, sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni.
Rozłóż kości na patelni saute i piecz, aż kości będą brązowe, a fond na dnie patelni zacznie ciemnieć, około godziny.
Wyjmij patelnię z piekarnika i połóż na kuchence. Deglaze patelni z około 1/3 szklanki sake, skrobanie się rumiane kawałki, aż dno patelni jest czyste. Następnie dodaj resztę sake, mirin, cukier i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około godziny. Doprawić czarnym pieprzem. Resztki sosu będą przechowywane w lodówce na czas nieokreślony, jeśli będą podgrzewane raz w tygodniu.
Do grillowania: szaszłyki z kurczaka i ustawić na średnim wysokim płomieniu. Gdy serca kurczaka są prawie gotowane przez, O 2 minuty, baste z sosem i grill ponownie, aż sos jest wysuszony, o 20 sekund. Ponownie Baste i grill tylko do momentu SOS zaczyna wyschnąć, o 10 sekund.
W razie potrzeby posypać pieprzem sansho.
Podawać z dodatkiem cytryny, soli i musztardy.