Serca cukierkowe walentynkowe
Valentine Candy Hearts to danie na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 75 kalorii . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru pudru, metalowej foremki do ciastek, cukierków o smaku arbuza i proszku bezowego. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 20 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Valentine Hearts , Duszony kurczak z sercami karczochów i oliwkami i Wiosenne risotto z krewetkami, szparagami i sercami karczochów .
Instrukcje
Umieść foremki do ciastek w kształcie serca na kawałku folii, pozostawiając miejsce nad górną częścią każdej foremki do ciastek, aby później umieścić wieszak na wstążkę. Posmaruj folię i foremki sprayem do pieczenia.
Przytnij wstążkę satynową na sześć odcinków o długości 6 cali.
Złóż końce jednego kawałka wstążki razem, aby utworzyć pętlę. Umieść pętlę wstążki na górze jednej foremki do ciastek tak, aby końce dotykały folii, a pętla opadała na górę foremki do ciastek. W ten sam sposób umieść pętlę wstążki na każdej pozostałej foremce do ciastek. Odłóż na bok.
Rozpakuj twarde cukierki i umieść je w dużej, zamykanej, wytrzymałej plastikowej torbie. Rozgnieć cukierki tłuczkiem lub wałkiem do ciasta.
Przenieś cukierki na dużą, ciężką patelnię. Gotuj na średnim ogniu, aż się rozpuszczą, mieszając od czasu do czasu.
Napełnij każdą przygotowaną foremkę do ciastek roztopionymi cukierkami do grubości 1/4 cala, jednocześnie przykrywając końce każdej pętelki wstążki.
Odstawić na 1-2 minuty. Ostrożnie wyjąć foremki.
Odstawić do stężenia, około 1 godziny.
Lukier królewski: W małej misce wymieszaj cukier puder, wodę i proszek bezowy. Ubijaj na wysokich obrotach przez 6-8 minut lub do zgęstnienia.
Włóż końcówkę ciasta francuskiego w róg ciasta francuskiego lub plastikowego woreczka i wytnij dziurkę w woreczku.
Umieść lukier w worku. Wyciśnij wybrane wzory lub frazy walentynkowe na każdym sercu.