Ser kozi z miodem i figową mżawką balsamiczną
Miodowo-pieprzowy kozi ser z figową balsamiczną mżawką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dzienniki koziego sera, lahvosh, oliwy z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kozi ser Fundido z wiśniami, balsamicznym i miodem, Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, oraz Kanapka z pomidorem i kozim serem z balsamiczną mżawką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, ostrożnie pokrój kozi ser w grube plastry o grubości 1/2".
Umieść ser w naczyniu 11" x 7" lub innym półmisku.
Połączyć miód z pieprzem; skropić serem.
Posypać 1 łyżeczką. liście tymianku. Przykryć i schłodzić do 2 dni.
Wyjąć ser z lodówki na godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem, skropić trochę octu na ser.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z lahvosh lub innym specjalnym chlebem krakersowym.
* Znajdź ocet balsamiczny figowy w Williams-Sonoma lub innych sklepach kucharskich.