Ser i karmelizowana cebula coburg
Ser & karmelizowana cebula coburg jest lacto ovo vegetarian przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 1189 kalorii, 41g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, masło, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Karmelizowana zupa cebulowo-jęczmienna z grzankami serowymi, Karmelizowane tarty balsamiczne z czerwoną cebulą z kozim serem, oraz Kozi ser, suszony pomidor i karmelizowana cebula Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wybór brązowej mąki z białym, drożdże i sól w dużej misce do mieszania. Włożyć masło i wcierać w mąkę. Wymieszaj nasiona, jeśli używasz. Zanurz się w środku mąki i wlej prawie 300 ml ciepłej (chłodnej, a nie gorącej) wody, okrągłym ostrzem noża. Następnie wymieszać wystarczającą ilość pozostałej wody i trochę więcej w razie potrzeby, aby zebrać suche kawałki na dnie miski i aż mieszanina połączy się jako miękkie, niezbyt lepkie ciasto. Zbierz go w piłkę rękami.
Wyłożyć ciasto na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając tylko minimum dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść kulkę ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Przykryć odwróconą, czystą, dużą szklaną miską i pozostawić na 45 minut - 1 godz. lub do podwojenia rozmiaru i odczucia lekkości i sprężystości. Czas zależy od ciepła w pomieszczeniu.
Odbić ciasto lekko ugniatając tylko 3-4 razy. Chcesz tylko wybić duże pęcherzyki powietrza, więc zbyt duża obsługa straci lekkość ciasta. Kształt w piłkę. Przykryć szklaną miską i pozostawić na 15 minut.
Cebulę podsmażyć na oliwie do bardzo lekkiego skarmelizowania, następnie pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto pokroić na pół i uformować na 2 kulki. Przykryć szklaną miską i pozostawić na 15 minut. Kształt przez spłaszczenie każdej kulki w 18 cm okrągłe, umieścić każdy na dużej blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wykonaj 6 głębokich cięć ostrym nożem, aby oznaczyć każdą rundę na 6 klinów. Przykryć czystym ręcznikiem. Pozostaw na 40-45 minut lub do podwojenia rozmiaru. Zakończ szczotkowaniem z ubitym jajkiem, rozetrzyj cebulę, następnie starty ser.
Umieść palnik w dolnej części piekarnika 20 minut przed gotowym do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Wstawić podniesiony chleb do piekarnika, ostrożnie wlać około 250 ml zimnej wody do puszki do pieczenia (będzie syczeć i stworzyć wybuch pary, aby uzyskać chrupiącą skórkę), a następnie obniżyć ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 30-35 minut lub do złotego koloru. Jeśli cebula jest zbyt brązowy, położyć kawałek pergaminu na górze.
Wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Jeśli dotkniesz pod spodem bochenka, jeśli powinno być twarde i brzmi pusto.