Seppie w Zimino

Seppie w Zimino
Seppie w Zimino wymaga od początku do końca około 1 godziny i 50 minut . Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 648 kalorii , 60 g białka i 24 g tłuszczu każda. Za 12,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 54% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ziemniaków, czosnku, soli i wina. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 79% . Podobne przepisy obejmują Seppie coi piselli alla romana (duszona kałamarnica w stylu rzymskim z groszkiem) .

Instrukcje

1
W glinianym piekarniku i naczyniu żaroodpornym podgrzej oliwę z oliwek, cebulę, seler, czosnek i papryczki chili i smaż, aż zmiękną i będą jasnozłociste, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
2 - 28-uncjowe Puszki Pomidorów, Rozgniecionych I Dobrze Wymieszanych Z Sokami }2 - 28-uncjowe Puszki Pomidorów, Rozgniecionych I Dobrze Wymieszanych Z Sokami }
Pomidory, Rozgniecione I Dobrze Wymieszane Z Sokami }Pomidory, Rozgniecione I Dobrze Wymieszane Z Sokami }
Z Ich Sokami }Z Ich Sokami }
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Dodaj sos pomidorowy, mątwy, anchois i ziemniaki i zagotuj. Doprawić solą i pieprzem, dodać wino i ocet, przykryć. Gotować 1 godzinę. Sprawdź, czy są doprawione i delikatne, i podawaj z cząstkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
MątwyMątwy
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż będą przezroczyste, ale nie brązowe (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do bulgotania, od czasu do czasu mieszając przez 30 minut. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Podawać natychmiast lub odłożyć do dalszego wykorzystania. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrozić do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia94
Magazyn