Senegalski kurczak cytrynowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 47g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz scotch bonnet pieprz, marchew, mniej sodu, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany kurczak po senegalsku z cytryną i cebulą, Poulet Yassa (Kurczak Senegalski), oraz Mafe Senegalskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 5 składników; podziel równomiernie między 2 (1-galon) wytrzymałe plastikowe torby zip-top. Dziel kurczaka równomiernie między workami; uszczelnij worki. Wrzucić każdą torbę dobrze płaszcz. Przechowywać w lodówce 3 godziny, obracając torby od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
3
Usuń kurczaka z worków, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
4
Umieść kurczaka na stojaku brojlerów pokrytym sprayem do gotowania; broil 6 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
5
Przecedzić marynatę przez durszlak nad miseczką, zastrzegając marynatę i cebulę.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę; doprowadzić do wrzenia. Gotuj 1 minutę; dodaj kurczaka, marchewkę, bulion,oliwki, wodę, musztardę i pieprz Szkocki. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż kurczak jest gotowy. Wyrzucić czapkę szkocką.