Senacka Zupa Fasolowa
Senacka zupa fasolowa to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 393 kalorie, 26g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz seler, sól koszerną, ziemniak russet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Senacka Zupa Fasolowa, Senacka Zupa Fasolowa, oraz Senacka Zupa Fasolowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić fasolę w dużej misce i przykryć około 3 razy większą objętość zimnej wody. Moczyć przez noc w chłodnym miejscu.
Fasolę odsączyć i przełożyć do dużego garnka lub piekarnika holenderskiego.
Dodać 10 szklanek wody i szynkę. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż fasola będą miękkie, o 1 godzinę, 30 protokół.
Przełożyć szynkę na talerz, aby lekko ostygła, a następnie usunąć kość, jeśli jest używana, i pokroić mięso w kostkę. Wróć mięso do garnka.
Tymczasem ziemniaki przykryć wodą w rondlu i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniak jest przetargu widłowego, 20 do 25 protokół.
Odcedzić ziemniaki; przenieść do miski z mlekiem i zacieru z masher ziemniaków lub widelcem, aż będzie gładka.
Dodać puree ziemniaczane do zupy fasolowej i mieszać do połączenia.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, czosnek i pietruszka i gotować, aż warzywa są przezroczyste, 7 do 10 protokół.
Dodaj mieszankę warzywną do zupy, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 1 godzinę, dodając do 2 filiżanek wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawić solą i pieprzem.