Semolina Pistachio Layer Cake (Bohsalini)

Semolina Pistachio Layer Cake (Bohsalini)
Ciasto z semoliną pistacjową (Bohsalini) może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 908 kalorii, 24g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, wodę różaną, wodę z kwiatami pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Pistacjowe Paski Trójwarstwowe, Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną, oraz Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać roztopione masło i kaszę manną w średniej misce i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 6 godzin lub tak długo, jak na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać mleko do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy mleko unosi się na wierzch garnka, wymieszaj sok z cytryny i wyjmij garnek z ognia. Odstawić do ostygnięcia, aż mleko oddziela, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wlać mleko przez sitko o drobnych oczkach do miski, mieszając, aby uwolnić serwatkę. Odrzuć serwatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przełożyć twaróg w sitku do dużej miski. Drewnianą łyżką wymieszać 2 łyżki wody różanej i wody z kwiatu pomarańczy. Kashta powinna wyglądać jak twarożek drobnoziarnisty. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. (Kashta będzie przechowywać, przykryte i schłodzone, do 3 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Twarożek Mały TwarożekTwarożek Mały Twarożek
Woda RóżanaWoda Różana
PomarańczowyPomarańczowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Połącz cukier, pistacje i pozostałą 1 łyżkę wody różanej w robocie kuchennym i pulsuj, aż mieszanina uzyska konsystencję gruboziarnistego piasku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Woda RóżanaWoda Różana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodaj mieszaninę pistacji do mieszaniny mąki i za pomocą rąk, wymieszać je razem, rozbijając grudki, aż mieszanina czuje się jak wilgotny piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wyłóż 9-calową patelnię do ciasta springform z papierem woskowym, używając dwóch kawałków przecinających się pod kątem prostym i pozwalających na powieszenie papieru po bokach patelni. Łyżka połowa mieszaniny kaszy mannej do patelni i wygładzić ją do krawędzi z tyłu łyżki. Następnie wykonaj całą kasztę, rozprowadzając ją po kaszy mannej w równej warstwie. Łyżkę pozostałej mieszaniny kaszy mannej na wierzchu i rozprowadzić ją w równej warstwie. Złóż zwisający papier woskowy na górze i naciśnij, aby wygładzić kaszę manną. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
8
Wlać oliwę z oliwek do patelni, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić orzechy w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Dodaj orzechy, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i aktywnie mieszaj, aż zaczną lekko ciemnieć, około 1 minuty(patrz wskazówki poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
11
Wyjmij patelnię z ognia i użyj szczelinowej łyżki, aby przenieść nakrętki do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć. (Alternatywnie, wrzucić orzechy do sita o średnich oczkach ustawionego nad pojemnikiem, aby złapać olej kuchenny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
PatelniaPatelnia
12
Niech ostygną całkowicie. (Smażone orzechy można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrażarce przez okres do 3 miesięcy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
13
Godzinę przed podaniem wyjmij ciasto z lodówki, odwróć je na talerz i uwolnij z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Posyp cukier puder na wierzchu: przytrzymaj sito o drobnych oczkach, wlej do niego cukier puder i delikatnie stuknij w obręcz, aby uwolnić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
15
Udekoruj orzechami i podawaj w Klinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
1
* Aby obrać migdały, umieścić je w małym rondlu z wystarczającą ilością zimnej wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Migdały wlać z wodą do miski i odstawić. Gdy orzechy są wystarczająco chłodne, aby je obrać, ściskając je pojedynczo między kciukiem a palcem wskazującym—skóra od razu odpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Obrane migdały połóż na ręczniku papierowym do wyschnięcia. (Alternatywnie można blanszować migdały w kuchence mikrofalowej, rozkładając orzechy w jednej warstwie na naczyniu bezpiecznym dla mikrofal i podgrzewając je na dużej mocy w 30-sekundowych odstępach, sprawdzając po każdym odstępie czasu, aby upewnić się, że orzechy nie gotują. Gdy skórki poczują się luźne, uszczypnij orzechy zgodnie z opisem, aby usunąć skórkę.) * Sztuczka, aby uzyskać jednolicie złote orzechy, polega na ciągłym mieszaniu ich podczas smażenia—i usuwaniu ich z ognia tuż przed zmianą koloru, który ma być; nadal gotują się w oleju, nawet gdy są wyłączone z ognia i mogą bardzo łatwo się spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
OrzechyOrzechy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
4
Przedruk za zgodą arabskiego stołu przez May S. Bsisu, © 2005 William Morrow, an imprint of Harper
5
Collins Publishers
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn