Semifreddo z colą i wiśniami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Semifreddo z Colanem i wiśniami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Jeśli masz żółtka jaj, cukier, mielony Maczuga i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Semifreddo Z Suszonymi Wiśniami, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do Semifreddo: ubić śmietanę na sztywne szczyty, odstawić.
Połącz żółtka, Lambrusco, cola, cukier i mace w dużej misce i ubijać dokładnie włączenie.
Umieścić nad dużym garnkiem gotującej się wody i ubijać stale przez około dziesięć minut, aż całkowicie zmieni się w spienione szczyty i gorące w dotyku (patrz uwaga powyżej).
Wyjąć z wody i ubijać, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Złożyć sabayon na krem, następnie zeskrobać do pojemnika i umieścić folię na powierzchni. Zamrozić na noc lub do momentu, aż stanie się jędrny.
Połącz wszystkie składniki w średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż wiśnie będą miękkie, a syrop będzie gęsty i zmniejszony.
Podawać: miarkę semifreddo do schłodzonych misek i top z ciepłymi wiśniami i redukcji.