Selkirk Bannock
Selkirk Bannock może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Mieszanka brązowego cukru, pół masła, mocnej mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Maślanka Bannock, oraz Bannock (Szkocki Chleb Na Patelni).
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj drożdże i cukier z 250 ml ciepłej wody.
Odstawić na 10 minut, aż mieszanina stanie się spieniona. Wlać mąkę i 125 g masła i wymieszać, tworząc gładkie, miękkie ciasto. Zagnieść przez 5 minut, a następnie umieścić mieszaninę z powrotem w misce. Przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić mieszaninę do wzrostu, w ciepłym miejscu, aż podwoi się jej rozmiar.
Ciasto wyrabiamy lekko przez 1 min, następnie dodajemy sułtanki i brązowy cukier, dobrze je wyrabiając. Posmaruj głęboką 23cm okrągłą puszkę z resztą masła. Uformuj ciasto na okrągło i umieść w puszce. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez 30 minut lub aż podwoi się rozmiar.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Posmarować Bannock z odrobiną mleka do glazury, a następnie piec przez 45-50 minut, aż wzrosną i rumiane. Chleb powinien brzmieć pusto po wyjęciu z puszki, a podstawa jest gwintowana. Jeśli chleb zabarwi się zbyt szybko, ale nie jest do końca ugotowany, można go przykryć folią i sprawdzić po 5 minutach więcej. Schłodzić w puszce przez 10 minut, następnie wyjąć z puszki i zakończyć chłodzenie na stojaku z drutu.