Selerowo-korzeniowy Bisque z Shiitakes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Bisque z selera i korzenia z Shiitakes. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 164 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, śmietanę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Selerowo-korzeniowy Bisque z Shiitakes, Seler Korzeń Bisque, oraz Łosoś wędzony i seler korzeń Bisque.
Instrukcje
Gotować korzeń selera, posiekany seler, i szalotki w 1/2 kij masło w 5-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Dodać wodę, sól, pieprz i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż warzywa są bardzo miękkie, o 30 protokół.
Zupa Purée w partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), a następnie powrócić do garnka.
Wymieszać śmietanę i podgrzać bisque na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Podczas gdy bisque jest podgrzewanie, stopić 2 łyżki masła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby z solą i pieprzem do smaku, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Pieczarki przełożyć łyżką szczelinową na talerz i dodać pozostałe 2 łyżki masła na patelnię. Masło gotować na umiarkowanym ogniu, wirowanie patelni, aż zbrązowieje, o 2 protokół, a następnie przenieść do małej miski.
Podajemy bisque posypane pieczarkami i skropione brązowym masłem.