Seler Wiktor
Seler Victor może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz 5 gałązek pietruszki, oliwę z oliwek, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, Ogolona Sałatka z selera, korzenia selera i rzodkiewki, oraz Wołowina doniczkowa i korzeń selera z selerem Gremolata.
Instrukcje
Usuń i oddziel zewnętrzne łodygi od delikatnych mniejszych wewnętrznych łodyg. Umyć zewnętrzne łodygi i, za pomocą obieraczki do warzyw, obrać i wyrzucić zewnętrzną warstwę nitkowatą z każdej łodygi. Przyciąć i wyciąć łodygi na ukos na 6-calowe długości; odstawić.
Usuń liście z delikatnych wewnętrznych łodyg (powinieneś mieć około 3/4 szklanki). Zarezerwuj wewnętrzne łodygi do innego użytku. Opłucz liście, umieść w małej misce, przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym i przechowuj w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Rosół z kurczaka, cebulę, natkę pietruszki, estragon i sól umieścić na dużej patelni lub w piekarniku holenderskim, doprawić pieprzem i zagotować na dużym ogniu.
Dodać seler w 2 płaskich warstwach i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu (płyn powinien po prostu pokryć seler). Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż seler jest po prostu przetargu, o 15 do 20 protokół.
Anchois i ocet umieścić w blenderze i doprawić solą i pieprzem. Blendera Nastawić wysoko, zdjąć małą nakrętkę z pokrywki blendera i powoli wlać olej.
Dodać estragon i zmiksować do połączenia. Smak i doprawić dodatkowymi solą i pieprzem w razie potrzeby; odstawić do momentu, aż będzie gotowy do serve.To złożyć: równomiernie podzielić schłodzone łodygi selera na 6 do 8 talerzy.
Skropić każdą płytkę od 1 do 1 1/2 łyżki dressingu i udekorować zarezerwowanymi liśćmi selera.