Sekretny sos do spaghetti
Przepis na Sekretny sos do spaghetti można przygotować w około 1 godzinę . Za 1,12 dolara za porcję otrzymasz sos na 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 227 kalorii , 10 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 2 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mieloną wołowinę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sekret spaghetti Kay , Sekret mojego sosu i Sekret tkwi w sosie .
Instrukcje
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj wołowinę i włoską kiełbasę na gorącej patelni, aż będą rumiane i kruche, od 5 do 10 minut; odcedzić i wyrzucić tłuszcz.
Posiekaj marchewkę i cebulę w robocie kuchennym.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj marchewkę, cebulę i czosnek na gorącym oleju, aż cebula stanie się przezroczysta, około 5 minut. Mieszankę mielonej wołowiny i kiełbasy, pokruszone pomidory, sos pomidorowy, oregano, brązowy cukier, bazylię, czarny pieprz i cynamon wymieszać z mieszanką cebuli; gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się połączą, około 30 minut. Sezon z solą.