Sekretny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady

Sekretny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj tajny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 604 kalorie, 7G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, sól, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przepis ten zachwycił 236 osób. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sekretny składnik (Marmolada): lody śmietankowe z kawałkami czekolady, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, oraz Tajny Składnik Dziękczynienia Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu rozgrzej żurawinę i 1/3 szklanki cukru na średnim ogniu, aż żurawina zacznie się nagrzewać. Przykryć garnek i obniżyć temperaturę do średnio-niskiej. Gotować 10 minut, często mieszając, aż jagody zmiękną i pękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Mieszankę jagodową przełożyć do blendera i przecier. Przecier żurawinowy przepuścić przez sitko z drobnej siatki. Mieszanina powinna dać około 1 szklanki gładkiego przecieru żurawinowego. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W dużym rondlu podgrzać śmietanę, mleko, 1/3 szklanki cukru i szczyptę soli na średnim ogniu, aż do momentu oparzenia (bąbelki utworzą się wokół krawędzi śmietany). W międzyczasie użyj elektrycznego trzepaka, aby ubić żółtka i pozostały 1/3 szklanki cukru, aż mieszanina będzie blada i gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Gdy mieszanina śmietany będzie gorąca, wlej 1/3 jej do mieszaniny żółtka i szybko ubijaj, aby hartować żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Wlać mieszaninę z powrotem do garnka z pozostałą śmietaną i gotować na małym ogniu. Używaj drewnianej łyżki, aby stale mieszać krem, aż będzie wystarczająco gruby, aby pokryć tył łyżki, około 77°. przeprowadź krem przez drobne sito siatkowe do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Ubij mieszankę żurawinową. Przykryć kremem żurawinowym i schłodzić w lodówce, aż dokładnie ostygnie, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Tuż przed całkowitym ubijaniem lodów dodaj kawałki białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Z Białej CzekoladyChipsy Z Białej Czekolady
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
8
Przenieść do zakrytego pojemnika i zamrozić na co najmniej 4 godziny.
9
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut przed nabieraniem i podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn