Sekretny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj tajny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 604 kalorie, 7G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, sól, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przepis ten zachwycił 236 osób. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sekretny składnik (Marmolada): lody śmietankowe z kawałkami czekolady, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, oraz Tajny Składnik Dziękczynienia Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzej żurawinę i 1/3 szklanki cukru na średnim ogniu, aż żurawina zacznie się nagrzewać. Przykryć garnek i obniżyć temperaturę do średnio-niskiej. Gotować 10 minut, często mieszając, aż jagody zmiękną i pękną.
Mieszankę jagodową przełożyć do blendera i przecier. Przecier żurawinowy przepuścić przez sitko z drobnej siatki. Mieszanina powinna dać około 1 szklanki gładkiego przecieru żurawinowego. Odstawić do ostygnięcia.
W dużym rondlu podgrzać śmietanę, mleko, 1/3 szklanki cukru i szczyptę soli na średnim ogniu, aż do momentu oparzenia (bąbelki utworzą się wokół krawędzi śmietany). W międzyczasie użyj elektrycznego trzepaka, aby ubić żółtka i pozostały 1/3 szklanki cukru, aż mieszanina będzie blada i gęsta.
Gdy mieszanina śmietany będzie gorąca, wlej 1/3 jej do mieszaniny żółtka i szybko ubijaj, aby hartować żółtka.
Wlać mieszaninę z powrotem do garnka z pozostałą śmietaną i gotować na małym ogniu. Używaj drewnianej łyżki, aby stale mieszać krem, aż będzie wystarczająco gruby, aby pokryć tył łyżki, około 77°. przeprowadź krem przez drobne sito siatkowe do dużej miski.
Ubij mieszankę żurawinową. Przykryć kremem żurawinowym i schłodzić w lodówce, aż dokładnie ostygnie, co najmniej 4 godziny.
Zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Tuż przed całkowitym ubijaniem lodów dodaj kawałki białej czekolady.
Przenieść do zakrytego pojemnika i zamrozić na co najmniej 4 godziny.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut przed nabieraniem i podaniem.