Seckel tarta gruszkowa z kremem Poire William
Seckel tarta gruszkowa z kremem Poire William może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką gruszki seckel, skrobię kukurydzianą, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Seckel Pear Soft Shelled Creme Tarta, Gotowana Gruszka Seckel z granatem, serem Cabrales i lodami z pieprzu Szechuańskiego, oraz Gruszka, Poire dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkować ciasto na mące za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 20 na 8 cali, w razie potrzeby odbijając powierzchnię.
Przenieść na patelnię, delikatnie dopasowując ciasto do patelni bez rozciągania. Trim zwis do 3/4 cala, odcinając rogi. Złożyć zwis do wewnątrz, aby wzmocnić bok, a następnie przyciąć równo z krawędzią patelni. Rezerwy nadmiar ciasta do innego wykorzystania w razie potrzeby. Nakłuć dno skorupy tarty widelcem i schłodzić do jędrności, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić ciężarami ciasta, a następnie piec do momentu ustawienia boków, około 20 minut.
Zdjąć folię i wagi i piec powłoki aż złoty kolor, 15 do 20 protokół więcej. Całkowicie schłodzić na patelni.
Włożyć wino do szerokiego 4-litrowego garnka i ułożyć na nim sito wyłożone zwilżoną ściereczką z mąki. Zetrzyj gruszki (w tym skórkę) na dużych otworach tarki pudełkowej w ściereczkę, następnie zwiń ściereczkę wokół mieszaniny i wyciśnij jak najwięcej przezroczystego soku przez ściereczkę do patelni z winem. Wyrzucać ciała stałe pozostające w tkaninie.
Przenieść mieszaninę wina do miary 2-szklanki i dodać wystarczającą ilość wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić całość do 2 szklanek płynu, a następnie powrócić do patelni i wymieszać cukier.
Ostrożnie obrać gruszki Seckel, pozostawiając nienaruszone łodygi, a następnie rdzeń przez dno końcówką obieraczki do warzyw lub małym nożem do usuwania nasion.
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie dodać gruszki, w 1 warstwie, jeśli to możliwe. Dusić, szczelnie przykryte, obracając od czasu do czasu, do miękkości, o 20 protokół. Ostrożnie przenieść gruszki łyżką szczelinową do stojaka ustawionego na 4-stronnej patelni z blachy, aby osuszyć i ostudzić, stojąc je w pozycji pionowej.
Przenieś syrop gruszkowy do oczyszczonej miarki 2-szklankowej, dodając wszelkie soki z patelni pod gruszkami (będziesz miał 1 1/4 do 1 1/2 szklanki syropu) i rezerwy na śmietanę i glazurę.
W małej miseczce ubić żółtka i skrobię kukurydzianą, następnie ubić w 1 szklance syropu gruszkowego.
Przenieść do małego ciężkiego rondla i zeskrobać nasiona z fasoli wanilii, rezerwując strąk do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i ubić w poire William i masło.
Przenieść do miski i ostudzić całkowicie, jej powierzchnia pokryta.
Wymieszać razem poire William i żelatynę w bardzo małej misce i odstawić 1 minutę.
Pozostały syrop gruszkowy zagotować w bardzo małym ciężkim rondlu, a następnie gotować, jeśli to konieczne, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki. Mieszaj mieszaninę żelatyny do rozpuszczenia.
Ubij schłodzony krem do poluzowania, a następnie rozprowadź w skorupce. Gruszki stoją pionowo na kremie do ciast, układając je w 8 rzędach po 2 lub
Gdy glazura ostygnie i lekko zgęstnieje (aby przyspieszyć chłodzenie, Ustaw patelnię w łaźni lodowej), posmaruj ją gruszkami. Jeśli glazura żele na patelni, podgrzać bardzo krótko.
* Skorupę tartą można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać (przykryć raz chłodem) w temperaturze pokojowej.* Gruszki Seckel można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć.* Ciasto krem może być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, jego powierzchnia pokryta. * Zmontowana tarta może być przechowywana w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub schłodzona 4 godziny.