Scrapple (Puszka)

Scrapple (Puszka)
Scrapple (Mush) to danie główne bezglutenowe . Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 30 g tłuszczu i łącznie 887 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 3 osób i kosztuje 1,05 USD za porcję. Ten przepis podoba się 34 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 11 godzin . Mieszanka wody, zmielonych cząberów, mąki kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: .

Instrukcje

1
Zagotuj golonkę i wodę w dużym garnku na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie bardzo miękka, około 2 godzin. Po ugotowaniu przełóż golonkę na talerz, aby ostygła do temperatury pokojowej, a następnie rozdrobnij mięso, usuwając tłuszcz, skórę i kości. Odcedź płyn z gotowania i odłóż 2 1/2 kwarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zagotuj 2 i pół kwarty bulionu w dużym garnku na dużym ogniu, a następnie dodaj bazę zupy z kurczaka i mieszaj, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wsyp mąkę kukurydzianą do miski i wymieszaj z tymiankiem, szałwią, cząbrem, zielem angielskim, gałką muszkatołową, goździkami, czarnym pieprzem, białym pieprzem, pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Powoli wmieszaj mąkę kukurydzianą do wrzącego bulionu i zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podczas gotowania mąki kukurydzianej rozpuść masło w dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Po ugotowaniu mąki kukurydzianej przez 15 minut dodaj cebulę, pokrojoną w paski szynkę i ser cheddar. Gotuj i mieszaj przez kolejne 15 minut; mieszanka będzie na tyle gęsta, że łyżka będzie w niej stała. Dopraw do smaku, scrapple musi być dobrze doprawione, w przeciwnym razie będzie miało bardzo mdły smak po usmażeniu. Nasmaruj olejem dno i boki trzech foremek do chleba o wymiarach 9x5 cali i wlej scrapple. Przykryj foremki folią spożywczą i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1/4 Funta świeżego Skwarku1/4 Funta świeżego Skwarku
świeża Resztkaświeża Resztka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
5
Aby podać scrapple, wyjmij je z foremek i pokrój na plastry o grubości 1/4 do 1/2 cala. Smaż na roztopionym maśle na patelni na średnio-wysokim ogniu, aż będą brązowe i chrupiące z obu stron, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta świeżego Skwarku1/4 Funta świeżego Skwarku
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Magazyn