Scrapple (Puszka)
Scrapple (Mush) to danie główne bezglutenowe . Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 30 g tłuszczu i łącznie 887 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 3 osób i kosztuje 1,05 USD za porcję. Ten przepis podoba się 34 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 11 godzin . Mieszanka wody, zmielonych cząberów, mąki kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: .
Instrukcje
Zagotuj golonkę i wodę w dużym garnku na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie bardzo miękka, około 2 godzin. Po ugotowaniu przełóż golonkę na talerz, aby ostygła do temperatury pokojowej, a następnie rozdrobnij mięso, usuwając tłuszcz, skórę i kości. Odcedź płyn z gotowania i odłóż 2 1/2 kwarty.
Zagotuj 2 i pół kwarty bulionu w dużym garnku na dużym ogniu, a następnie dodaj bazę zupy z kurczaka i mieszaj, aż się rozpuści.
Wsyp mąkę kukurydzianą do miski i wymieszaj z tymiankiem, szałwią, cząbrem, zielem angielskim, gałką muszkatołową, goździkami, czarnym pieprzem, białym pieprzem, pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Powoli wmieszaj mąkę kukurydzianą do wrzącego bulionu i zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Podczas gotowania mąki kukurydzianej rozpuść masło w dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Po ugotowaniu mąki kukurydzianej przez 15 minut dodaj cebulę, pokrojoną w paski szynkę i ser cheddar. Gotuj i mieszaj przez kolejne 15 minut; mieszanka będzie na tyle gęsta, że łyżka będzie w niej stała. Dopraw do smaku, scrapple musi być dobrze doprawione, w przeciwnym razie będzie miało bardzo mdły smak po usmażeniu. Nasmaruj olejem dno i boki trzech foremek do chleba o wymiarach 9x5 cali i wlej scrapple. Przykryj foremki folią spożywczą i wstaw do lodówki na noc.
Aby podać scrapple, wyjmij je z foremek i pokrój na plastry o grubości 1/4 do 1/2 cala. Smaż na roztopionym maśle na patelni na średnio-wysokim ogniu, aż będą brązowe i chrupiące z obu stron, około 10 minut.