Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem

Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka połówek piersi kurczaka, dekoracji: szalotki julienne i sezamu, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Schłodzona Sałatka Udon (Hiyashi Chukan Udon), Pikantny Sezam Kurczak & Udon Noodles, oraz Pikantna Sałatka Z Makaronem Udon.
Instrukcje
Naciśnij lub wycisnąć imbir za pomocą drobnego sita lub gazę, aż do uzyskania wystarczającej ilości soku do odmierzenia 1 łyżki stołowej.
Rozgrzać dobrze przyprawioną dużą patelnię grillową na dużym ogniu, aż będzie gorąca. Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszaj sos sojowy, mirin, sok imbirowy, pastę chile i olej sezamowy. Odstawić 1/2 szklanki mieszanki soi i wrzucić resztę z kurczakiem.
Grill kurczaka aż tylko gotowane przez, 4 do 5 minut z każdej strony. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
Jeśli używasz suszonego makaronu, gotuj w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente, około 12 minut. Szpinak wymieszać w ostatniej chwili gotowania. (Jeśli używasz świeżego udon, dodaj makaron i szpinak jednocześnie do wrzącej wody i gotuj w sumie 10 do 20 sekund.)
Makaron, szpinak i trans-fer odcedzić do miski z lodem i zimną wodą. Gdy zimno, dobrze spuścić w durszlaku.
Wrzucić makaron i szpinak z zastrzeżonej mieszanki soi w dużej misce.
Makaron i szpinak podawać z kurczakiem.
Kurczak można grillować na grillu zewnętrznym-lekko olejowym stojaku i ustawić od 5 do 6 cali nad świecącymi węglami.