Schłodzona zupa z marchwi i kalafiora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj schłodzonej zupy z marchwi i kalafiora. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego kminku, jogurtu, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Kalafiorowo-Marchewkowa Z Imbirem, Schłodzona Zupa Marchewkowa, oraz Schłodzona Zupa Marchewkowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać marchew, kalafior, płatki czerwonej papryki, skórkę z cytryny, kminek, wywar i 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż marchewki są bardzo miękkie, o 30 do 40 protokół.
Niech zupa ostygnie lekko, a następnie zmiksować, aż będzie gładka, pracując partiami.
Wlać zupę do dużej miski i ubić w 1/2 szklanki jogurtu. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić zupę w lodówce przez co najmniej 2 godziny do 24 godzin.
Zupę podawać w pojedynczych miseczkach z resztkami jogurtu i posiekaną zieloną cebulą.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.