Schłodzona zupa z czerwonej papryki i Habanero
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj schłodzonej czerwonej papryki i zupy Habanero. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka do 6 habanero chiles, papryka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Schłodzona zupa z czerwonej papryki i Habanero, Schłodzona Czerwona Papryka Strzelanki, oraz Schłodzona Pieczona Zupa Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Pieczone papryki na stojakach palników gazowych na dużym ogniu (lub na patelni brojlerów O2 cale od brojlerów), obracając szczypcami, aż skórki są zaczernione, 10 do 12 protokół.
Przełożyć do miski i przykryć folią.
Odstawić na 20 minut. Obrać, a następnie połówki wzdłuż, odrzucając łodygi i nasiona.
Pokrój płytkie X na dnie każdego pomidora, a następnie blanszuj pomidory w gotującej się wodzie 20 sekund i przenieś do łaźni lodowej. Obierz i grubo posiekaj, zachowując soki.
Cebulę, czosnek, chiles, 1 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu w 2 łyżki oleju w rondlu 3-do 4-quartheavy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i blady złoty, o 8 protokół.
Dodać pomidory z sokami, papryka, bulion, i 1/4 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż papryka będzie miękka, o 5 protokół.
Zupa Purée w 2 lub 3 partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), skropić pozostałą 1/4 szklanki oleju do pierwszej partii z uruchomionym silnikiem. Szybko schładzana zupa w metalowej misce ustawionej w łaźni lodowej, często mieszając, 10 do 15 minut. Doprawić solą.
Zupę można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "