Schłodzona zupa z cukinii z Portulaką
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i cała zupa 30? Schłodzona zupa z cukinii z Portulaka może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 46 centów za porcję. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką pieprz, bazylia, lód i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Z Cukinii, Schłodzona Zupa Z Cukinii, oraz Schłodzona zupa z awokado i cukinii.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać z tymiankiem i liściem laurowym i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać pokrojoną cukinię, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć rondel z ognia. Wyrzucić liść laurowy i wymieszać z rozdrobnioną bazylią.
Pracując partiami, puree zupę w blenderze, aż będzie bardzo gładka.
Przełożyć puree z cukinii do dużej miski. Wymieszać z lodem. Zupę z cukinii przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny, aż do całkowitego ostygnięcia.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Chochla do płytkich misek i góry z małą garścią portulaka i wiórków cukinii.
Skropić oliwą z oliwek i podawać.