Schłodzona zupa z awokado z Podsmażonymi krewetkami Chipotle

Schłodzona zupa z awokado z Podsmażonymi krewetkami Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $1.99 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna kukurydzy, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Schłodzona Zupa Z Awokado Z Krewetkami I Szczypiorkiem, Schłodzona zupa z awokado słodka kukurydza z limonką Salsa krewetkowa, oraz Krewetki zapiekane z glazurą Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować zupę, umieść bulion z kurczaka i następne 5 składników (przez 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu) w blenderze lub robocie kuchennym i przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować śmietanę z limonki, w misce wymieszać kwaśną śmietanę i kolejne 3 składniki (przez 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu); dobrze wymieszać. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować krewetki, posypać krewetki kminkiem, 1/2 łyżeczka pieprzu, i 1/4 łyżeczka soli; odstawić.
Wyjąć 1 chipotle chile i 1 łyżkę sosu adobo z puszki i drobno posiekać chile. Rezerwa Pozostałe chiles i sos adobo do innego użytku.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj krewetki, i gotować 2 minuty. Obróć krewetki.
Dodaj kukurydzę, cebula, i czosnek; smażyć przez 2 protokół.
Dodaj posiekane chipotle chile, 1 sos adobo łyżka stołowa, i 1 łyżka soku z limonki; smażyć przez 2 minuty lub do krewetki są zrobione i warzywa są chrupiące-przetargu.
Aby służyć, Chochla o 1/2 szklanki zupy do każdej z 8 misek. Top z 1 1/2 łyżki śmietany limonki, jedna ósma krewetek, i o 2 mieszanka kukurydzy łyżki stołowe.