Schłodzona Zupa Winogronowa
Schłodzona zupa winogronowa to bezglutenowe i bezmleczne zupa. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Grochowa, Schłodzona Zupa Grochowa, oraz Schłodzona Zupa Z Cukinii.
Instrukcje
Nałóż laskę cynamonu, goździki, ziarna pieprzu i paski skórki na gazę i zawiąż ją zamkniętą.
Posypać żelatynę 1 łyżka soku winogronowego w małej filiżance i niech zmiękczyć około 1 minutę.
Doprowadzić wino, Pozostałe 1 1/2 szklanki białego soku winogronowego, cukier, gałka muszkatołowa i worek gazowy do wrzenia w rondlu 1-do 2-quart, a następnie zdjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając z metalową łyżką (patrz uwaga kucharzy, poniżej) aż do rozpuszczenia.
Przelać zupę do miski i schłodzić, przykryte, w większej misce z lodem i zimną wodą w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Tuż przed podaniem wyrzuć worek z gazą i dodaj startą skórkę i winogrona do zupy.
* Zupę (bez startej skórki i winogron) można schłodzić do 12 godzin.
Dodać skórkę i winogrona tuż przed podaniem.* Metalowa łyżka jest właściwym narzędziem do mieszania żelatyny; Drewniana może przenosić oleje, a trzepaczka może zawierać małe pęcherzyki.