Schłodzona zupa pomidorowa z melonem
Schłodzona zupa pomidorowa z melonem może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście bazylii, melon, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Melonowa, Schłodzona Zupa Melonowa, oraz Schłodzona Zupa Melonowa.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz pomidory z oliwą z oliwek, bazylią, czosnkiem, octem i cukrem. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż gorące, ale nie wrzenia, o 10 protokół. Przełóż zupę przez drobny dysk młyna spożywczego do średniej miski, aby usunąć nasiona pomidora i skórę. Schłodzić zupę w lodówce lub szybko schłodzić, ustawiając miskę w większej misce z lodowatą wodą.
Używając małego ballera melonowego, zgarnij w sumie 20 kulek z ogórka i melonów. Ewentualnie pokroić ogórek i melony w 1/2-calową kostkę.
Udekoruj kulkami melona i ogórka oraz gałązkami bazylii i podawaj.