Schłodzona zupa marchewkowo-pomarańczowa

Schłodzona zupa marchewkowo-pomarańczowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj schłodzonej zupy z marchwi i pomarańczy. Ten przepis służy 6 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, marchewkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Schłodzona zupa marchewkowo-pomarańczowa, Schłodzona Zupa Marchewkowa, oraz Schłodzona Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować na maśle w 3-do 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, do złotego koloru, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj marchew, wodę, sól,pieprz i goździki i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż marchew będzie bardzo miękka, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Zupa Purée w 3 partiach w blenderze (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów) do bardzo gładkiej, około 1 minuty, przenosząc do miski. Wymieszaj soki pomarańczowe i cytrynowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Chill zupa, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1
* Zupę można schłodzić do 2 dni. Rozcieńczyć wodą przed podaniem, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn