Schłodzona zupa grochowa z pesto miętowym
Schłodzona zupa grochowa z miętowym Pesto to Wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka zielonej cebuli, masło, pesto miętowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Schłodzone Pesto-Zupa Grochowa, Schłodzona Zupa Ogórkowa Miętowa, oraz Schłodzona zupa z awokado i mięty.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 2 minuty, często mieszając.
Posypać cebulą mąkę i gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z mlekiem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; gotować 3 minuty lub aż lekko gruby.
Dodać groszek; gotować 5 minut.
Połowę mieszanki grochu umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera.
Umieść czystą naczynie nad otworem w pokrywie blendera (aby zapobiec wyciekom). Proces do gładkiej.
Wlać mieszaninę puree grochu przez sito na dużej misce, naciskając mieszaninę łopatką. Rezerwa cieczy; Odrzuć ciała stałe. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną grochu. Wymieszać z miętowym Pesto, solą i pieprzem; przykryć i schłodzić.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.