Schłodzona Soba z tofu i groszkiem cukrowym
Schłodzona Soba z tofu i groszkiem cukrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.44 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, sos ponzu, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Z Makaronem Ryżowym, Z Wieprzowiną, Groszkiem Cukrowym I Tofu, Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Groszkiem Cukrowym, Tofu I Winegretem Imbirowym, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulą.
Instrukcje
Gotuj grzyby w wodzie w małym rondlu, przykrytym, 15 minut.
Dodaj kombu i ledwo gotować, pokryte, 5 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej szklanej miary, naciskając i odrzucając ciała stałe. Powrót 2 szklanki płynu (w razie potrzeby dodać wodę) do rondla.
Dodaj sos sojowy, mirin, ponzu, cukier i 1/4 łyżeczki soli i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Wymieszać olej sezamowy, a następnie schłodzić na patelni w dużej łaźni lodowej.
Cukier blanszowany zatrzaskuje się w dużym garnku z niesoloną wrzącą wodą, aż będzie chrupiący-miękki, o 2 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na duży durszlak ustawiony w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Podnieś durszlak, aby spuścić.
Cukier przelać do miski. Tymczasem, powrót wody do wrzenia. Blanszować szpinak, aż tylko zwiędnie, około 30 sekund, następnie ostudzić i osuszyć w ten sam sposób. Wycisnąć nadmiar wody.
Dodaj do cukrowych zatrzasków.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą. Schłodzić w kąpieli lodowej do bardzo zimnego (w razie potrzeby dodać więcej lodu do wody).
Ostrożnie odcedzić tofu i osuszyć.
Pokroić w kostkę 3/4 cala.
SOS ubijać, a następnie wlać 1 1/2 szklanki sosu do dużej miski.
Dodać makaron, trzaski cukru, szpinak, i połowę szalotki i wrzucić.
Podawać w płytkich miseczkach, zwieńczona tofu, Pozostałe szalotki, i imbir.
Skropić pozostałą część sosu i podawać pozostałą część z boku.
Sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić.
W porcji: 403 kalorie, 5G tłuszczu (1G nasyconego), 0mg cholesterolu, 2145mg sodu, 76g węglowodanów, 4G błonnika, 20g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "