Schłodzona Soba z tofu i groszkiem cukrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.44 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz Azjatycki olej sezamowy, sos ponzu, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zupa Z Makaronem Ryżowym, Z Wieprzowiną, Groszkiem Cukrowym I Tofu, Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Groszkiem Cukrowym, Tofu I Winegretem Imbirowym, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulą.
Instrukcje
1
Gotuj grzyby w wodzie w małym rondlu, przykrytym, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj kombu i ledwo gotować, pokryte, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej szklanej miary, naciskając i odrzucając ciała stałe. Powrót 2 szklanki płynu (w razie potrzeby dodać wodę) do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
4
Dodaj sos sojowy, mirin, ponzu, cukier i 1/4 łyżeczki soli i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukier
Sól
5
Zdjąć z ognia. Wymieszać olej sezamowy, a następnie schłodzić na patelni w dużej łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Cukier blanszowany zatrzaskuje się w dużym garnku z niesoloną wrzącą wodą, aż będzie chrupiący-miękki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Przełożyć łyżką szczelinową na duży durszlak ustawiony w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Podnieś durszlak, aby spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
3
Cukier przelać do miski. Tymczasem, powrót wody do wrzenia. Blanszować szpinak, aż tylko zwiędnie, około 30 sekund, następnie ostudzić i osuszyć w ten sam sposób. Wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj do cukrowych zatrzasków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
5
Powrót wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
6
Dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
7
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą. Schłodzić w kąpieli lodowej do bardzo zimnego (w razie potrzeby dodać więcej lodu do wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
8
Dobrze spuścić.
9
Ostrożnie odcedzić tofu i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
10
Pokroić w kostkę 3/4 cala.
11
SOS ubijać, a następnie wlać 1 1/2 szklanki sosu do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać makaron, trzaski cukru, szpinak, i połowę szalotki i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Makarony
Szpinak
Cukier
13
Podawać w płytkich miseczkach, zwieńczona tofu, Pozostałe szalotki, i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Imbir
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Skropić pozostałą część sosu i podawać pozostałą część z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
1
Sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić.