Schab z sosem Pinot Noir
Schab z sosem Pinot Noir wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 430 kalorii, 43g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 4,06 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 59 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka wina pinot noir, demi-glace, sól koszerna i świeżo popękany pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos Żurawinowy Z Pinot Noir, Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir, oraz Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Pokrój każdą polędwicę w poprzek na 4 równe kawałki. Owinąć 1 kawałek boczku wokół wieprzowiny i zabezpieczyć wykałaczką lub drewnianym szaszłykiem. Powtórz z pozostałą wieprzowiną i boczkiem.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na umiarkowanie wysokim ogniu, dodać wieprzowinę i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy, obracając raz, o 6 minut w sumie.
Przenieś patelnię do piekarnika i gotować, aż nie będzie już różowy w środku, a boczek jest złoty i chrupiący, 8 do 10 protokół.
Na dużej patelni na umiarkowanym ogniu, gotować pozostały boczek, aż chrupiące, 12 do 15 protokół.
Usunąć boczek i osuszyć na papierowych ręcznikach. Utrzymanie tłuszczu na patelni na umiarkowanym ogniu, dodać szalotki na patelni i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać demi-glace i wina i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Wieprzowinę podawać z obficie skropionym sosem pinot noir.