Schab z imbirem i tymiankiem
Imbir i tymianek-solony Schab może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Mieszanka przetworów imbirowych, schab pieczony, gałązki tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwica wieprzowa zapiekana solona, Klonowo-Solony Schab Pieczony, oraz Schab solony z karmelizowaną Salsefią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce, mieszając trzepaczką, aż sól się rozpuści.
Wlej mieszaninę tymianku do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Dodać wieprzowinę do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę. Osusz wieprzowinę papierowym ręcznikiem. Wieprzowinę natrzeć pieprzem.
Umieść wieprzowinę na stojaku na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Połącz 1 łyżkę konfitury i 1 łyżeczkę tymianku w małej misce.
Na patelni ułożyć półkę z wieprzowiną.
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut. Zmniejszyć ogień do 325 (nie wyjmować wieprzowiny z piekarnika); piec 30 minut.
Zmiksować mieszankę nad wieprzowiną; piec dodatkowe 5 minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 155 (lekko różowy).
Umieścić wieprzowinę na półmisku; odstawić 15 minut przed pokrojeniem w plastry 1/2 cala.