Schab wołowy z puree z rukoli
Polędwica wołowa z puree z rukoli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 258 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka polędwicy wołowej, oliwa z oliwek, tłuste ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Schab wołowy z puree z rukoli, Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi, oraz Zupa z puree z rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrobić sos. Umieść patelnię osolonej wody, aby się zagotować. Wciśnij całą rukolę i gotuj przez 5 minut.
Dodać szpinak i gotować przez kolejną minutę lub tak, aż zwiędnie.
Odcedzić w durszlaku. Naciśnij z tyłu kadzi, aby uzyskać jak najwięcej wilgoci.
Włożyć liście do robota kuchennego i zmiksować na drobny puree, od czasu do czasu zeskrobując boki.
Wlej 1/4 szklanki śmietany przez lejek procesora i utrzymuj ostrza wirujące przez co wydaje się wieczność. W końcu otrzymasz sos o konsystencji jedwabiu. Będzie tak gładka, że nie trzeba jej przepuszczać przez sito. Jeśli chcesz polać sosem, dodaj pozostałą śmietanę. Sprawdź przyprawę i wlej do małego rondla do podgrzania.
Polędwicę wołową pokroić na 4 równe steki i natrzeć z każdej strony za pomocą 1 łyżki oleju.
Rozgrzać ciężką, nieprzywierającą patelnię, aż poczujesz, że rośnie dobre ciepło.
Połóż się w stekach-powinny dać dobry syk, gdy trafią na gorącą patelnię. Doprawić wierzchy i gotować przez około 3 minuty, następnie przewrócić i gotować drugą stronę przez 2 minuty. Na tym etapie Wrzuć masło do patelni i doprawić drugą stronę.
Wyjmij steki z patelni i pozostaw na odpoczynek podczas gotowania grzybów.
Grzyby podsmażyć czosnkiem w pozostałym oleju. Doprawić i wymieszać z natką pietruszki.
Steki układamy na rozgrzanych talerzach (najpierw pokrojone w plasterki), polewamy sokami z patelni i łyżką pieczarek. Jeśli twój puree z rukoli jest jędrny, uformuj go w quenelles. Jeśli jest to sos, łyżka trochę nad stekami i przekazać resztę osobno.
Podawać cokolwiek akompaniament chcesz jeść stek z. Frytki są świetne, a może spróbujesz plasterków naprawdę świeżej bagietki?