Schab Wieprzowy Z Grillowanym Masłem Jabłkowym
Grillowany Schab z masłem jabłkowym może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $9.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 1304 kalorii, 132g białka, oraz 34g tłuszczu. 133 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz masło jabłkowe, jabłecznik, grill ciepła: wysoki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Schab Z Masłem Jabłkowym, Garnek schabowy z masłem jabłkowym, oraz Kanapka Schabowa Z Musztardą I Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić solankę, umieść 1 ćwiartkę cydru jabłkowego, 1/3 szklanki soli, brązowy cukier, cebulę, goździki, ziele angielskie, czosnek, ołów laurowy, pieprz w średnim rondlu. Wycisnąć pomarańczowe ćwiartki do solanki i wrzucić skórkę. Zagotować na średnim ogniu i gotować przez 1 minutę, mieszając w celu rozpuszczenia soli i cukru.
Wlać solankę do dużego pojemnika, dodać pozostałe 1 ćwiartkę cydru jabłkowego i wstawić do lodówki do całkowitego wystygnięcia. Schab zanurzyć całkowicie w solance i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Podczas gdy ogień zapala się, wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Lekko posmarować olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem do smaku. Podsmaż wieprzowinę na gorącej stronie grilla, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 4-5 minut na stronę.
Wieprzowinę przełożyć na chłodną stronę grilla i posmarować masłem jabłkowym. Przykryć grillem i gotować, aż termometr odczytu błyskawicznie czyta 140 stopni po włożeniu do najgrubszej części schabu, 15 do 30 minut dłużej.
Wyjąć z grilla, odstawić na 15 minut; pokroić i podawać z dodatkiem masła jabłkowego.