Schab Spiedino z orzechami piniowymi, czosnkiem i porzeczką Soffritto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj schabu Spiedino z orzeszkami piniowymi, czosnkiem i Soffritto porzeczkowym. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 3,47 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, schab, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schab z sosem porzeczkowym, Schab faszerowany z sosem porzeczkowym, oraz Soczysty Herbed Schab Z Sosem Porzeczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wrzucić wieprzowinę z solą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej noc lub do 3 dni.
Aby zrobić soffritto, moczyć porzeczki w wystarczającej ilości ciepłej wody, aby przykryć przez około 20 minut.
W międzyczasie dodaj orzeszki piniowe i 1/2 szklanki oliwy z oliwek do małego, ciężkiego garnka i umieść na małym ogniu. Stopniowo doprowadzić do niskiego dusić, często mieszając, i gotować, mieszając, przez około 5 minut, lub aż orzeszki piniowe zaczęły brązowieć. Mieszać w czosnku i nadal gotować na małym ogniu przez około 8 protokół, lub aż czosnek jest światło złoty brąz. Uważaj na soffritto ostrożnie; orzeszki piniowe i czosnek łatwo się spali.
Porzeczki odsączyć, dodać do garnka, a następnie wyjąć garnek z ognia.
Niech soffritto ostygnie do temperatury pokojowej. Będzie przechowywać, szczelnie przykryty, w lodówce przez 2 tygodnie.
Około 30 minut przed gotowaniem wyjąć wieprzowinę z lodówki. Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz je w wodzie, aby zapobiec ich przypaleniu. Przygotuj gorący ogień w grillu, układając węgiel na jedną stronę, aby mieć dwa obszary ciepła, jeden z bezpośrednim ciepłem i jeden z pośrednim ciepłem.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na wieprzowinę i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Odcedzić szaszłyki i nawlec około 5 kawałków wieprzowiny na każdy szaszłyk.
Umieść szaszłyki na węglach i grilluj przez około 1 minutę z każdej strony lub do dobrze wysmarowanego. Przesunąć szaszłyki na chłodniejszą stronę grilla i nadal gotować na pośrednim ogniu przez 8 do 10 minut, aż ugotowane średnio-dobrze, ale nadal soczyste.
Ułóż łóżko z rukoli na talerzu.
Na wierzchu ułożyć szaszłyki wieprzowe.
Skropić trochę soffritto na wierzchu wieprzowiny i rukoli. Podaj pozostały sos przy stole.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition