Schab pieczony z kapustą i polentą
Pieczony Schab z kapustą i polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 972 kalorie, 86g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.13 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, czosnek, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony Schab Z Jagnięciny Z Morelami I Mascarpone Polenta, Schab pieczony z pieczonym czosnkiem Vinaigrette, oraz Schab Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Połącz pancetta, pyłek kopru włoskiego i czosnek w małej misce.
Cut 18 do 20 szczeliny (2 cale głębokości) w pieczeń wieprzową. Na przemian wypełnić szczeliny mieszaniną pancetta i kawałkiem rozmarynu.
Wieprzowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Podgrzej EVOO w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron.
Przełożyć do piekarnika i piec przez 45 minut. Polać wieprzowinę winem i piec, aż termometr włożony do środka rejestry wieprzowiny 165 stopni F, 20 do 30 minut więcej.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut. Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia na jarmuż. Doprowadzić bulion i mleko do niskiego wrzenia w innym garnku na polenta. Gotować jarmuż przez 7 do 8 minut, a następnie wyjąć na talerz za pomocą szczypiec.
Skropić sokiem z EVOO i cytryny, doprawić solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Ubić polentę w mieszaninie i gotować, ubijając, aż będzie gęsta, 2 do 3 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać masło, a następnie ser i zdjąć z ognia. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z polentą i jarmuż. Uwaga kucharza: pieczona wieprzowina może być pokryta i schłodzona do posiłku make-ahead. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie podgrzać w piekarniku 325 stopni F, przykrytym, przez 15 minut, dodając 1 filiżankę wywaru z kurczaka do garnka, aby zachować wilgotność. Odkryć i ogrzewać przez 15 do 20 minut więcej. Możesz przygotować jarmuż z wyprzedzeniem i przechowywać go w plastikowej torbie wyłożonej papierowym ręcznikiem w lodówce.