Schab pieczony z gotowanymi śliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego schabu ze śliwkami w koszulce. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz polędwiczki wieprzowe, anyż Gwiaździsty, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab przyprawiony ze śliwkami, Schab duszony z Porto i suszonymi śliwkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z prażonymi śliwkami i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników i 1/4 szklanki cukru w ciężkim dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż śliwki będą miękkie, o 20 protokół.
Przełożyć śliwki na talerz. Mieszanka szczepu wina.
Do tego samego rondla należy zwrócić naprężoną ciecz.
Dodaj bulion, gałązki tymianku i szalotkę. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 szklanki, o 25 protokół. SOS odcedzić; wymieszać 1 1/4 łyżeczki cukru i posiekany tymianek. Doprawić solą i pieprzem.
DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno śliwki i sos; schłodzić. Doprowadzić śliwki do temperatury pokojowej; nawinąć sos na średnim ogniu.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wieprzowinę posmarować 1 łyżką oleju, posypać tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, często obracając, o 5 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika, i pieczeń wieprzowa, aż termometr włożony do centrum rejestry 60°, o 20 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić wieprzowinę 10 protokół.
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Podawać z gotowanymi śliwkami i sosem.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.
* Dostępne w sekcji przypraw w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach azjatyckich.