Schab jagnięcy z pikantną glazurą daktylową
Schab jagnięcy z pikantną glazurą daktylową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.87 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać schab jagnięcy, koniczyna miód, ketchup, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata, Polędwica wieprzowa nadziewana oliwką i Medjool Date, oraz Schab Pieczony Z Glazurą Brzoskwiniową.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż lekko złoty kolor.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodaj bulion z kurczaka, 3/4 szklanki wody, ketchup, ocet, imbir, cayenne, daktyle, goździki, laska cynamonu i miód do smaku i gotować, aż daty są bardzo miękkie i mieszanka zmniejszyła się nieznacznie.
Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
Dodaj posiekaną kolendrę i sól i pieprz do smaku i pulsu do włączenia.
Przełożyć do miski i ostudzić.
Wyjąć 1/4 szklanki do dekoracji.
Podgrzej grill węglowy lub gazowy do średniej wysokości w celu bezpośredniego grillowania.
Jagnięcinę posmarować olejem z obu stron i posypać solą i pieprzem. Grill, szczotkowanie z glazury i obracając raz lub dwa razy, aż gotowane do średnio rzadkie, około 10 minut w sumie.
Usuń i pozostaw przed krojeniem.
Kładziemy plastry jagnięciny na talerzu, skropimy zarezerwowaną glazurą i udekorujemy liśćmi kolendry.