Schab faszerowany z boczkiem, szałwią i sosem Chianti
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 298 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, dodatkowe liście szałwii, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Swiss Chard Faszerowane Schab Przepis, Cherry & Swiss Chard Faszerowana Polędwiczka Wieprzowa Z Szałwią Wiśniową, oraz Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Faszerowana Chardą Szwajcarską I Ananasem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Do rozgrzanego oleju dodać zmiażdżone ząbki czosnku i obrócić je wokół patelni. Po chwili wyjąć ząbki czosnku i wyrzucić.
Dodać chard Szwajcarski, i trochę soli i pieprzu. Gotować mieszając i podrzucając stale, aż jest ledwo zwiędły, o 4 protokół.
Włóż chard do durszlaka, aby osuszyć. Gdy lekko chłodny użyj ręcznika papierowego, aby wycisnąć jak najwięcej wilgoci. Posiekać chard i dodać go do miski do mieszania.Korzystanie z tej samej patelni, wytrzeć dno i boki ręcznikiem papierowym i ustawić go na średnim ogniu. Po podgrzaniu patelni
Dodaj pokrojone paski boczku do patelni, od czasu do czasu mieszając. Gdy zacznie brązowieć, ale nie jest jeszcze ostry, usuń go na papierowy ręcznik wyłożony płytką, aby osuszyć. Zastrzegając tłuszczu boczku na patelni nadal ustawić na średnim ogniu.
Dodaj kostki chleba i orzeszki piniowe na patelni i gotować dając patelni całą swoją uwagę, aż wszystko jest tosty i złoty brąz. Następnie dodaj chleb, orzeszki piniowe i schłodzony, ugotowany boczek do tej samej miski, co chard szwajcarski.
Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory, szyfonadę szałwii i szczyptę pieprzu (sól prawdopodobnie nie jest konieczna, ale sprawdź). Odstaw farsz na bok.SOS Chianti
Dodaj czerwone wino, jeden cały liść szałwii, jedną gałązkę tymianku i posiekaną natkę pietruszki do małego rondla. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować, aż zredukowana do syropowej konsystencji. Odcedzić zioła i odstawić sos na bok.Ziemniaki
Do dużego garnka włożyć czerwone ziemniaki, połówki szalotki, pozostałą gałązkę tymianku, gałązkę rozmarynu i dużą ilość soli.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć składniki o 2 cale. Doprowadzić garnek do wrzenia i gotować około 10 protokół. Ziemniaki powinny być gotowane, ale nadal dość twarde.
Ziemniaki odcedzić, a następnie zanurzyć w chłodnej wodzie. Odstawić do chłodnej wody podczas przygotowywania wieprzowiny.Wieprzowina
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. pracując z jednym kotletem schabowym na raz, połóż jeden na jego stronie przed sobą i włóż końcówkę noża do środka, przecinając kieszeń na kotlet. Upewniając się, aby pozostawić 3 strony nienaruszone. Doprawić wnętrzności solą i pieprzem, a jamę wypełnić około ¼ farszu z chard. Nacisnąć mięso zamknięte wokół mieszaniny, naciskając, aby równomiernie rozprowadzić farsz.
Ułożyć kotlet na płasko i ułożyć cztery lub 5 całych liści szałwii. Zawiń wieprzowinę w 2 paski surowego boczku, pokrywając liście szałwii i nawijając boczek wokół kotleta lekko nakładając się na siebie. Upewnij się, że całkowicie zamknąłeś farsz. Użyj wykałaczek, aby zabezpieczyć końce plastrów boczku. Kontynuuj, aż oba kotlety będą nadziewane i owinięte.Znajdź patelnię o płytkich bokach (takich jak Patelnia żeliwna), która jest żaroodporna i wystarczająco duża, aby pomieścić zarówno kotlety, jak i wszystkie ziemniaki. Użyj tej patelni, aby ogrzać olej roślinny na palniku ustawionym na średni.
Kotlety ułożyć na patelni w jednej warstwie; gotować 6-8 minut, obracając w razie potrzeby, aby zapewnić równomierne brązowienie boczku.
Dodać ziemniaki do patelni otaczającej kotlety. To jest ok, jeĹ " li ziemniaki przykryÄ ‡ kotlety nieco. Przenieś patelnię do nagrzanego piekarnika i gotuj kolejne 5-7 minut, aż wieprzowina osiągnie temperaturę wewnętrzną 140 stopni F dla średnio rzadkich. Przenieś kotlety na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć około 8 minut. W międzyczasie połóż ziemniaki na ciepłym półmisku.Gdy wieprzowina odpoczywa, pokroić każdy kotlet na przekątnej, w poprzek ziarna na ½ cala grube plastry. Top ziemniaki z pokrojonej wieprzowiny i skropić około ½ sosu Chianti na kotlety i wrzucić posiekaną szałwii na półmisku.
Podawać na ciepło z pozostałym sosem podawanym przy stole.