Schab duszony z Porto i suszonymi śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 34g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 2,25 zł za porcję. Mieszanka wody, portu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone śliwki, można śledzić to danie główne z Ciasto Budyniowe Sugarplum jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami, Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, oraz Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pieczeń kroimy na pół w poprzek.
2
Połącz pieprz i następne 4 składniki (przez tymianek). Rozetrzyj mieszankę przyprawową na powierzchni pieczonych połówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Pieprz
Tymianek
3
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać wieprzowinę, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
6
Umieścić wieprzowinę w kuchence elektrycznej 4 1/2-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
7
Dodaj cebulę, por, i marchew do holenderskiego piekarnika; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą złote. Wymieszać w winie, bulion, i 1/3 szklanki wody, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Bulion
Cebula
Woda
Por
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia
8
Wlać mieszaninę wina na wieprzowinę w powolnej kuchence; dodać śliwki i liście laurowe. Przykryć i gotować na wysokiej przez 1 godzinę. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 5 do 6 godzin lub aż wieprzowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
śliwka
Wieprzowina
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
9
Wyjąć wieprzowinę z powolnej kuchenki; zapas płynu do gotowania w wolnej kuchence. Odstawić wieprzowinę; ogrzać. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
10
Połączyć skrobię kukurydzianą i 2 łyżki wody; dobrze wymieszać i dodać do płynu do gotowania. Gotować, odkryte, 15 minut lub aż mieszanina jest gęsta, często mieszając. Odrzuć liście laurowe. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.