Schłodzony krem zupa z cukinii z małż i świeżej mięty

Schłodzony krem zupa z cukinii z małż i świeżej mięty
Schłodzony krem zupa z cukinii z małż i świeżej mięty jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 381 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, cebula, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Schłodzony krem zupa z cukinii z małż i świeżej mięty, Schłodzona zupa z cukinii z salsą ze świeżych warzyw, oraz Schłodzona Słodka zupa grochowa z miętą i śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, i tymianek; smażyć, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
3
Dodaj 4 szklanki bulionu i wina; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WinoWino
4
Dodaj małże; przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, około 5 minut (odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają). Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do dużej miski; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wyjąć małże z muszli; przykryć i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia. Przecedzić mieszaninę wywaru i wszelkie nagromadzone płyny z małży do średniej miski; wyrzucić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cukinię; smażyć do miękkości, ale nie Brązowy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
8
Dodaj 2 1/2 szklanki przecedzonej bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Lekko schłodzić. Puree zupa z cukinii w partiach w blenderze na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
StadoStado
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Przenieść do dużego rondla; wymieszać w śmietanie. Cienkie z bardziej napiętym kolbą, w razie potrzeby. Rezerwuj pozostałe zapasy do innego użytku. Doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 4 godzin. (Zupę i małże można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć oddzielnie; przechowywać schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MałżeMałże
KremKrem
StadoStado
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zupę z cukinii podzielić na 6 miseczek. Wierzch każdy z małży, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
MałżeMałże
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Posypać miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn