Schłodzone Pomidory Consommé
Schłodzony pomidor Consommé może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka estragonu, cebuli, pomidorów gruszkowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Schłodzone truskawkowo-buraczane Consommé z olejem chrzanowym, Jamie Oliver ' s Tomato Consommé, oraz Pomidor consommé z serem Lancashire na grzance.
Instrukcje
Pokrój liście z łodyg kopru włoskiego i rezerwy.
Cały koper (z łodygami) przeciąć na pół wzdłużnie i rdzeń. Oddzielne warstwy, zastrzegając 3 lub 4 delikatne kawałki wewnętrzne i grubo posiekać pozostały koper włoski, w tym łodygi.
Cebulę, czosnek i posiekany koper włoski ugotować w oleju w ciężkim garnku 5-6-quart na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, 10-12 minut. Wymieszać z przecierem pomidorowym, 1 łyżeczką soli morskiej i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, 20 minut.
Wlać mieszankę pomidorową przez sito o drobnych oczkach do rondla 4-ćwiartkowego, mocno naciskając na ciała stałe, a następnie odrzucając je, i doprowadzić bulion pomidorowy do pełnego wrzenia.
Ubij białka, zioła, lód, pozostałą 1/2 łyżeczki soli morskiej i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu w misce do spienienia, a następnie szybko wlej do wrzącego bulionu, energicznie ubijając 2 lub 3 razy. (Mieszanina jaj unosi się na powierzchnię i tworzy " tratwę.") Gdy bulion wraca do gotowanej na wolnym ogniu, znajdź miejsce, w którym bąbelki przebijają się przez tratwę i delikatnie Powiększ otwór do wielkości chochli. Bulion gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, bez mieszania (zachować tratwa otwarcie jasne przez delikatnie łyżki się piany), aż bulion jest jasne, 15 do 20 minut.
Zdjąć rondel z ciepła i, niepokojące tratwy jak najmniej, ostrożnie kadzi się consommé poprzez otwarcie w tratwie, przechylając rondel w razie potrzeby, i przenieść do oczyszczonego drobnoziarnistego sito wyłożone podwójną warstwą zwilżonych ręczników papierowych ustawić na miskę lub duży szklany środek. Odrzuć tratwę. Chill consommé, odkryte, aż zimno, o 1 1/2 godziny.
Tuż przed podaniem doprawiamy consommé solą. Kromka zarezerwowanego Delikatnego kopru włoskiego na cienkie plastry i wymieszać z liśćmi kopru włoskiego, pomidorami gruszkowymi i octem. Sałatkę z pomidorów i consommé podzielić na schłodzone miseczki.
Consommé (bez sałatki pomidorowej) można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.