Scaloppine cielęcy z pietruszką, cytryną i sezamem
Cielęcina Scaloppine z suszoną pietruszką, cytryną i sezamem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 6,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz olej roślinny, cielęcina scaloppine, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina Scaloppine Z Cytryną, Kaparami I Porami, Grillowane Kotlety Cielęce Cytrynowo-Pietruszkowe, oraz Cielęca Piccata z cytryną, kaparami i sosem pietruszkowo-maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 3 protokół.
Dodać czosnek i anchois i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż pachnące, 4 protokół.
Dodać pietruszkę i gotować na umiarkowanym ogniu, podrzucając, aż zwiędnie, 2 protokół.
Dodać sok z cytryny i masło i mieszać do rozpuszczenia.
Natkę pietruszki wyjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Ustaw obramowaną blachę do pieczenia w pobliżu pieca. Cielęcinę przyprawiamy solą i pieprzem oraz mąką, wytrząsając nadmiar. Na dużej patelni, ciepła 1/8 cala oleju roślinnego, aż mieni się.
Dodaj 3 scaloppine cielęciny i gotować na dużym ogniu, aż rumiane, 1 minutę. Obróć i gotować przez 30 sekund dłużej, aż rumiane.
Przenieść do blachy do pieczenia. Powtórzyć z pozostałą cielęciną, dodając więcej oleju i dostosowując ogień w razie potrzeby. Usunąć olej.
Do pietruszki wlać nagromadzone soki cielęce i podgrzać.
Cielęcinę przełożyć na talerze i na wierzch wyłożyć natkę pietruszki i sos. posypać sezamem i podawać.