Scallion Pancake (Cong You Bing)
Scallion Pancake (Cong You Bing) jest wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 19 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Dziś Kolacja: naleśnik z krewetkami i cebulką, Naleśniki ziemniaczane i kanapki z wędzonym łososiem, oraz Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, sól, gorącą wodę i 1 T oleju roślinnego.
Przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść ciasto do miękkości i gładkości, 10 minut lub aż satiny gładkie. JeĹ "li ciasto nie utrzyma siÄ™razem, dodawaÄ ‡ wody w maĹ' ych krokach. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, powoli dodaj mąkę. Zawiń ciasto w folię i pozostaw na 30 minut. Jeśli nie jesteś jeszcze gotowy do zrobienia naleśników, możesz włożyć ciasto do lodówki na około dzień.
Ciasto rozwałkować na 16-calową kłodę na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj każdy kawałek na 4-calowe koło, zachowując pozostałe elementy pokryte podczas pracy.
Posmarować olejem sezamowym; posypać około 1 t szalotki.
Zwiń każdy kawałek do ciasnego cylindra; szczypta kończy się uszczelnić. Naciśnij, aby spłaszczyć. Owiń każdy cylinder wokół siebie, tworząc spiralę( strona szwu); szczypta koniec. Przykryć folią; odstawić na 20 minut (lub do 5 godzin).
Umieść spirale na lekko posypanej mąką powierzchni. Delikatnie spłaszczyć.
Zwiń do 4-calowych kółek.
Odstawić na 20 minut.W międzyczasie, do zanurzenia sosu, ubij wszystkie składniki. (Sprawia, że około 3/4 szklanki.)
Podgrzać 1 T oleju roślinnego w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Gotować naleśniki, 2 lub 3 na raz, odwracając raz, aż złoty, 2 do 3 minut na stronę (dodać olej w razie potrzeby).
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Doprawić solą. (Aby utrzymać ciepło, umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.)
Pokroić w kliny i podawać z sosem zanurzeniowym.