Sałatka żurawinowa mandarynka z winegretem z orzecha włoskiego

Sałatka żurawinowa mandarynka z winegretem z orzecha włoskiego
Sałatka żurawinowa mandarynka z winegretem z orzecha włoskiego to hor d ' oeuvre, który serwuje 8. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 180 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Za 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga octu z białego wina, orzechów włoskich, oleju canolan i żurawiny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 47%. Ten wynik jest solidny. Sałatka z jarmużu z orzechami żurawinowymi z winegretem żurawinowym, Gruszka, prażony orzech i mieszana zielona sałata z winegretem szampańsko-żurawinowym, oraz Sałatka Z Orzechów Mandarynkowych Z Indyka są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej salaterce połącz pierwsze pięć składników. W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Skrop sałatkę; wrzucić do płaszcza.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn