Sałatka Żurawinowa
Sałatka żurawinowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz złamane pekan, żelatynę wiśniową, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 18 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj Sałatka z jarmużu żurawinowo-orzechowego z winegretem żurawinowym, Sałatka Żurawinowa, oraz Sałatka Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ananasa i zapasowy sok.
Dodać sok do 1/2 szklanki gorącej wody i podgrzać do wrzenia. Zmiękczyć żelatynę w 1/4 szklanki zimnej wody. Zmiękczoną żelatynę rozpuścić w gorącej mieszaninie woda-sok.
Ostudzić, aż zacznie się ustawiać; nie pozwól, aby żelatyna twardnieje. Żurawinę przekładamy przez młynek.
Dodaj zmielone jagody, ananas, orzechy i cukier do schłodzonej mieszaniny żelatyny.
Wlać do miski lub formy. Przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ustawienia.
Umieść pleśń w ciepłej kąpieli wodnej i uruchom nóż wokół krawędzi, aby poluzować. Odwróć na talerz, udekoruj natką pietruszki i odrobiną kwaśnej śmietany lub bitej śmietany.